Despre noi

Candy: o poveste de succes, de la prima masina de spalat rufe pana la electrocasnicele conectate prin Wi-Fi.

 

Candy a produs prima masina de spalat rufe italiana, in anul 1945 si a inventat la sfarsitul anilor '50 masina de spalat rufe moderna cu incarcare frontala, devenind sinonima spalarii rufelor in Italia. 

 

Candy este acum un brand international si ofera o gama completa de electrocasnice mari, free-standing si built-in, ce incorporeaza cele mai avansate tehnologii, design functional made in Italy si performante excelente. Misiunea companiei nu s-a schimbat de-a lungul anilor: satisfacem exigentele clientilor nostri cu produse accesibile si inovative, dar usor de utilizat. 

ISTORIA

Candy Matic

1945/1955

In anii '45, Atelierele Mecanice Eden Fumagalli realizau Model 50, prima masina de spalat rufe italiana; masina era prezentata publicului la Targul de la Milano, in 1946. In acelasi an, inspirandu-se dintr-o melodie a lui Nat King Cole, compania a fost denumita Candy.

Dupa patentarea primei masini de spalat vase, Candy a lansat Model 45, masina de spalat rufe cu capacitate de 3 kg, incalzire si pompa de scurgere. In anii '54 compania comercializa Candy Matic cu sloganul "...multe multumiri, e Candy."

Candy Bi-matic

1955/1965

In anul 1955 Candy deschide in Franta prima sa reprezentanta straina, care a fot urmata mai apoi de cea din Germania, in 1958. In 1957 a fost lansata prima masina de spalat rufe semi-automata cu clatire si stoarcere: Bi-Matic. Un an mai tarziu era randul lansarii primei masini de spalat rufe complet automate, Automatic Candy.

Intre '59 si '61 a fost construita noua fabrica din Brugherio (MB)

Masinile de spalat de ultima generatie aveau cuva ovala si posibilitate de incarcare pe jumatate, precum Superautomatic 5, prezentata de Candy in '63.

 

Candy Stipomatic

1965/1975

Prima masina de spalat vase Candy ne duce in anul 1966, se numea Stipomatic si avea 3 compartimente separate, cu spalare diferentiata. In '68, Superautomatic 98 era prima masina de spalat rufe dotata cu 6 programe cu inmuiere biologica. Intre '70-'71 s-a inceput productia primelor aragazuri si frigidere, prin achizitionarea companiei Kelvinator.

Noile produse Candy au fost semnate de designeri renumiti si au castigat numeroase premii, cum ar fi Golden Compass, castigat in 1970 cu CANDYzionatore C23, designed by Joe Colombo.

 

Tempovariant

1975/1985

Mereu prezente, dar parca nu atat de mult ca in aceasta perioada, economisirea si impactul asupra mediului au devenit subiecte importante pentru Candy care, in anul 1977, lansa campania No Waste sub sloganul "Candy te ajuta sa nu faci risipa. De curent, de obiecte, de detergent." Pentru frigidere, au fost primii care au adoptat tehnologia No Frost ce impiedica formarea ghetii si au dezvoltat noi masini de spalat mai solide, prin echiparea acestora cu cuve si cosuri din otel inox. 

In 1981, Candy comercializa T3, primul congelator cu 3 compartimente si 3 temperaturi diferite.

 

Combichef

1985/1995

In 1985, cu ocazia celei de a 40-a aniversari, Candy a achizitionat doua mari branduri italiene: Zerowatt si Gasfire. In aceasta perioada au fost dechise fabrici in intreaga lume si s-a continuat procesul de achizitionare de companii importante, cum ar fi Rosiéres (lider pe produse de bucatarie), Mayc-Otsein (masini de spalat rufe cu incarcare verticala) si Iberna (frigidere). Astfel a luat nastere inovativul Combichef, primul cuptor cu gatire traditionala si microunde.

De-a lungul acestei perioade, produsele electrocasnice pentru economisirea spatiului, cum ar fi masinile de spalat Slimmy si Holiday, au avut un foarte mare succes.

masina de spalat Candy Futura

1995/2005

In 1995 Candy a implinit 50 de ani si a sarbatorit prin achizitionarea Hoover European Appliances, lider european pe piata de produse pentru ingrijirea pardoselii. In noul mileniu, Candy si-a schimbat logo-ul si a continuat sa creasca: in 2002 facea export in 111 tari.

In acelasi an ia nastere sloganul "Candy sa come si fa" ("Candy stie ce si cum"), care este folosit si acum. 

In 2004 Candy a atins un nou record cu masina de spalat vase Candy Futura ce spala pana la 15 seturi. In aceeasi perioada Candy a deschis biroul din Shanghai, China

masina de spalat GrandÓ Candy

2005/2010

In 2005 Candy aniverseaza 60 de ani si achizitioneaza Vyatka, lider pe piata de masini de spalat rufe din Rusia. In martie 2006, a lansat GrandÓ, masina de spalat rufe cu cel mai mare hublou de pe piata, in iunie a achizitionat brandul Jinling, lider pe piata de masini de spalat rufe din China, iar in anul urmator, compania turca SUSLER, specialista in produse pentru gatit, s-a alaturat Grupului Candy. 

In 2009 au fost lansate plitele cu inductie si DUO: in dimensiuni standard, Candy a combinat o masina de spalat vase cu un cuptor electronic multifunctional. Anul 2012 a marcat revolutia uscatoarelor de rufe cu Easycare: recipientul aflat pe interiorul usii care colecteaza apa condensata rezultata dupa procesul de uscare.    

microunde Candy Ego

2011/2013

In 2011 Candy a prezentat GrandÓ Evo, cu tehnologie Mix Power System, ce spala la 20° ca la 40°. Pentru bucatarie a fost lansat cuptorul Prodige, cu dubla cavitate si ventilator dublu pentru a gati in acelasi timp la temperaturi diferite.

In 2012 a fost inaugurata o noua fabrica de masini de spalat rufe, in China. In segmentul masinilor de spalat rufe cu incarcare pe verticala, Candy prezinta Evo Plaisir cu Gentle Touch Opening. Revolutie in bucatarie: frigiderele Krio Vital Evo ce asigura o mai buna conservare a alimentelor cu ajutorul tehnologiei No Frost Bio si a sistemului Air Control. Plitele pe inductie devin FLEXI si au zone de gatire modulare, iar cuptoarele au cea mai mare capacitate de pe piata, 78 litri.

In 2013, Candy a adaugat masinilor de spalat vase EvoSpace - spatiul pentru 8 vase maxi, datorita Maxi Plates. Cuptoarele cu microunde EGO au luat nastere tot in acest an, cu personalitate puternica, 5 culori si design vintage.

Candy Simpli-Fi

2014/2015

In 2014, masinile de spalat GrandÓVita ating recordul pentru cea mai eficienta spalare rapida datorita Mix Power System +: spalare perfecta in doar 59 de minute. Au fost create cuptoarele si plitele Elite, cu un design unic si rafinat. Masinile de spalat vase EvoSpace au capacitate de 16 seturi si detin recordul pentru capacitate si flexibilitate. Masina de spalat rufe cu uscator Alisè spala 8 kg si usuca 5 kg, in doar 45 cm adancime. Frigiderele devin Maxi, atingand o inaltime de 2 metri.

In 2014 ia nastere si simply-Fi, prima gama completa de electrocasnice conectate prin Wi-Fi. 

In 2015, Candy aniverseaza 70 de ani de la productia primei masini de spalat italiene si se pregateste sa sarbatoreasca cu multe alte noutati.

Cercetare si inovatie

Grupul Candy continua sa imbunatateasca si sa transfere tehnologie in sisteme usor de utilizat, create pentru a imbunatati calitatea vietii. Centrul pentru inovatii, cercetare si dezvoltare se afla in Italia, in Brugherio (MB).

Astazi, in era digitala, Candy deschide un nou capitol al electrocasnicelor interactive, cu care se poate interactiona si dialoga intr-un mod direct, simplu si intuitiv. Cercetarile si dezvoltarea Grupului au dus la lansarea Candy simply-Fi, prima gama completa de electrocasnice conectate prin Wi-Fi si care poate comunica de la distanta cu utilizatorii, usurandu-le viata.  

Calitate si mediu inconjurator

Grupul Candy utilizeaza materiale reciclabile pentru fiecare componenta a produselor si a ambalajelor sale si a participat activ la definirea directivei WEEE, Waste Electrical and Electronic Equipment.

Datorita utilizarii de noi tehnologii, Grupul a reusit sa atinga doua importante prioritati: satisfactia clientilor si protectia mediului inconjurator. Procesele de productie au fost create cu obiectivul de a reduce emisiile in concordanta cu reglementarile din fiecare tara, precum si de a reduce consumul de energie la utilizarea electrocasnicelor domestice. 

 

 

Grupul Candy, cu capital privat ce apartine in totalitate familiei Fumagalli, se afla intre liderii europeni din domeniul electrocasnicelor mari: masini de spalat rufe, masini de spalat vase, masini de spalat cu uscator, uscatoare, frigidere, congelatoare, aragazuri si cuptoare, built-in si free standing, in topul valorilor ecologice si de performanta. 

Principiul sau de baza este satisfactia clientilor sai: peste 2000 de centre de service fiind active in toata Europa. Grupul Candy opereaza cu brandurile internationale Candy si Hoover, precum si cu cele nationale: Hibernate, Jinling, Hoover-Otsein, Rosières, Süsler, Vyatka, Zerowatt, Gasfire si Baumatic.

 

Candy Hoover Romania Srl 
Bucharest - Strada Gheorghe Titeica nr. 142 sector 2
office@candy.ro
P. IVA RO 16076897